Dagcentrum Bohets


015/21 17 88 (Mechelen)
015/41 13 45 (Muizen)


Krommestraat 5-7
2800 Mechelen


Leemputstraat 41
2812 Muizen

Groepsbegeleiding

Je kan bij Dagcentrum Bohets terecht voor dagbegeleiding in groep.
Maar wat houdt dit precies in?

We beschouwen de groepsbegeleiding als een instrument, een kader waarbinnen jongeren leren omgaan met zichzelf in relatie tot leeftijdsgenoten, volwassenen, structuur, waarden en normen.
Conflicthantering, leren omgaan met gezag en grenzen, assertiviteit, ….. zijn vaardigheden waar we dagelijks rond werken.

In het handelingsplan staan doelstellingen vermeld die betrekking hebben op sociale vaardigheden en waarmee we aan de slag gaan binnen het groepsgebeuren. Er is een gezonde wisselwerking tussen de individuele begeleiding en de groepsbegeleiding om aan deze doelstellingen te werken.
Binnen individuele begeleiding staan we met de jongere stil bij de handvatten om aan de doelstellingen te werken. Binnen het groepsgebeuren stimuleren we de jongere om dit in praktijk om te zetten.


De jongeren komen na schooltijd tot 19 uur naar het dagcentrum. Tijdens de vakantieperiodes kunnen ze bij ons terecht van 9 uur tot 17 uur. We organiseren tal van activiteiten, steeds op maat van de jongeren: koken, zwemmen, zoektocht, gamen, …. .

Daarnaast organiseren we wekelijks een gesprek met alle groepsgenoten rond een bepaald thema. Dit is vaak een maandthema zoals sociale media, gezonde voeding, ….. . We versterken hun sociale vaardigheden zoals mening leren geven, leren luisteren naar elkaar, begrip tonen, zich leren inleven in bepaalde situaties, …. .